Ge mig ditt förtroende och ditt kryss

Sedan 1998 finns det möjlighet att personrösta i valet. Enligt en undersökning jag läste är det bara ungefär 25% av väljarna som sätter ett kryss på någon kandidat på sin valsedel. Jag tycker det är synd att inte fler använder sig av möjligheten göra ett aktivt val genom att också kryssa för den kandidat som man vill ge sin röst.

Vi som står på Miljöpartiets listor ställer självklart upp på partiets värderingar och politik i stort. Samtidigt har vi alla valt att bli aktiva inom partiet för att vi vill vara med och utveckla partiets politik. Den bakgrund vi har som individer färgar naturligtvis vilka politiska frågor vi vill driva och hur vi ser på det politiska uppdraget. Jag har valt att driva en personvalskampanj för att jag vill ge väljarna möjlighet att bedöma om de, när de röstar grönt, stöttar mig i de frågor jag vill jobba med och har förtroende för mig som person. Att de bedömer att jag kan driva politiken framåt.

Jag har lång och bred erfarenhet som politiker i Östergötland. Det kan du läsa mer om under flikarna högst upp på den  här sidan. Jag har fått väljarnas förtroende vid tidigare val att företräda dem i Landstinget. Sedan personvalet infördes har jag blivit inkryssad dvs fått minst 5% personkryss vid alla tre valen. Den första gången 1998 stod jag på valsedelns tredje plats och det var alltså väljare som genom sin aktiva handlingen att sätta kryss för mig gav mig möjligheten att bli landstingspolitiker. Ett förtroende som jag försökt hantera på bästa sätt. Nu ställer jag enligt Miljöpartiets rekommendation inte upp i landstingsvalet utan lämnar vidare till andra partikamrater.

Min breda erfarenhet gör att jag har en stor allmänorientering inom olika politikområden. De komplexa hälso- och sjukvårdsfrågorna har jag god kunskap om och jag intresserar mig särskilt för kopplingen miljö och hälsa. Jag vill också jobba för en skola där eleverna får goda kunskaper och redskap för att bli kreativa och empatiska människor. Jag vill att funktionshindrade personer ska bli mer delaktiga i samhället inte minst genom att de ska komma ut på arbetsmarknaden.

Jag kandiderar till riksdagen men också till Linköpings kommun. För att bli inkryssad i riksdagen krävs 8% personkryss av de röster Miljöpartiet får. Till kommunen och landstinget är räcker det med 5%. Jag vet att det är jättesvårt att bli personvald till riksdagen men jag har ändå mitt sikte inställt på att lyckas.

Imorgon är det den 19 september och valdag.  Jag hoppas du kommer att rösta på Miljöpartiet och också  göra den aktiva handlingen att sätta ett kryss på den kandidat du helst vill ska företräda dig. Jag hoppas förstås att du vill ge  mig ditt förtroende och ditt kryss!

Nu ska jag ge mig av till valstugan för slutspurten av denna spännande och intensiva valrörelse.

Andra bloggar intressant om personval, miljöpartiet, val2010

Det här inlägget postades under , , , , .

Kommentarer (1)

[...] Niklasson Ge mig ditt förtroende och ditt kryssSedan 1998 finns det möjlighet att personrösta i valet. Enligt en undersökning jag läste är det [...]

[WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (74.200.247.239) doesn’t match the comment’s URL host IP (72.233.69.6) and so is spam.

Kommentera